Auto


Je rijdt gedurende jouw rijopleiding in een Toyota Yaris. Deze auto is gemakkelijk te bedienen, en staat bekend om zijn betrouwbaarheid en veiligheid.

Voor optimaal comfort is deze auto onder andere voorzien van: stuurbekrachtiging, ABS (antiblokkeersysteem), airconditioning, airbags enz.

Motor


Je rijdt gedurende jouw rijopleiding op een Yamaha 600 XJN ABS. Deze motor heeft dankzij zijn relatief lage gewicht een zeer veilig en voorspelbaar weggedrag en een perfecte handelbaarheid. Niet voor niets is dit de meest gebruikte motor door motorrijscholen. Voor jouw veiligheid zijn onze motoren voorzien van valbeugels.

Indien je dit wenst kunnen wij zorgen voor de noodzakelijke helm en beschermende motorkleding.

Scooter


Voordat je kunt beginnen met lessen moet je in het bezit zijn van een geldig theoriecertificaat (dit wordt gecontroleerd!)

Je rijdt gedurende jouw rijopleiding op een 45km scooter.

Het praktijkexamen bestaat uit ongeveer 60 minuten verkeersdeelneming. Tijdens het examen rijdt de examinator achter je aan met een bromfiets. Je houdt contact met behulp van een portofoon ("oortje"). Voor dit examen moet je in het bezit zijn van een geldig theoriecertificaat en een wettelijk geldig legitimatiebewijs.